This page has moved to a new address.

This is not another blog

This is not another blog: June 2014

Monday, June 30, 2014

DELFTS BLAUW EN BLOEMETJES

Image and video hosting by TinyPic

Dress OASAP 

Gelukkig heeft Nederland gisteren van Mexico gewonnen want ik was al bang dat dit awesome jurkje met delftsblauwe bloemetjes voorlopig in de kast zou moeten verdwijnen om te voorkomen dat ik me de woede van mijn gefrustreerde landgenoten op de hals haalde. Want echt, als dit jurkje niet zo mega kort zou zijn geweest dan was dit per direct mijn nieuwe-favoriete-jurkje geworden. Nu is het helaas wat minder feest want geloof me, als je iedere seconde bang moet zijn dat een plotselinge windvlaag je rokje de lucht in blaast is het geen pretje...  

Eigenlijk zou ik op dit moment bezig moeten zijn met het inpakken van mijn tas, maar dat is een verplichting en verplichtingen zijn er om uitgesteld te worden. Dus lig ik nu in bed (ja het is het einde van de middag en ja ik ben lui) en doe ik een poging om met een strenge blik op mijn kledingkast de kleding op magische wijze naar mijn tas te verplaatsen. Het werkt niet. (Al heeft dat misschien ook te maken met het feit dat ik nog geen tas heb en dus last-minute nog ergens een tas moet zien te regelen.) 

Aangezien ik morgenochtend naar Berlijn vertrek zullen jullie het dus 5 dagen zonder mijn verblijdende aanwezigheid moeten stellen. Maar hé, ik kom terug! (En wel met zoveel foto's en verhalen dat jullie hoogstwaarschijnlijk gek van me worden.) Tschüss en auf Wiedersehen!

Liefs,
 Sara


Labels: , , ,

EEN WEEK VAN PUUR GELUK

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Jacket SheInside | Skirt OASAP | Top Primark | New Balance OTTO 

Afgelopen week was de week van puur geluk. Niet alleen ontving ik eindelijk het felbegeerde papiertje met 'DIPLOMA' erop, ik kreeg ook geweldig nieuws, namelijk dat ik ben toegelaten tot het Utrecht Law College! Ik was zo intens blij dat ik begon te gillen en rondedansjes deed en iedereen in mijn omgeving begon te knuffelen, en dat drie uur later in de trein nog steeds wilde doen. Drie van mijn vrienden zijn ook toegelaten (wat zijn we toch allemaal brave en excellente leerlingen) dus dat wordt dolle pret volgend jaar. Oh en nog meer puur geluk, ik sliep afgelopen week voor het eerst in mijn eigen kamer en ik ben verliefd. Verliefd op Utrecht, verliefd op mijn eigen plekje en verliefd op het idee dat ik er over een paar weken permanent woon. Hij is nog niet af, maar voor jullie nieuwsgierige aagjes, dit is een beetje het idee.

Hoewel de voorgaande punten eigenlijk al genoeg zijn om zelfs de minst jaloerse persoon op deze aardbodem spontaan kriebels te bezorgen, wil ik toch nog even doorgaan, want ik heb het jaarboek nog niet genoemd. Achtenvijftig pagina's met leuke herinneringen aan leuke mensen in een onwijs mooi ontworpen boek. Toen ik vanochtend het jaarboek opensloeg werd ik zowaar een klein beetje emotioneel bij het besef dat ik iedereen zo ga missen. 

Nog drie laatste puntjes voordat ik weer terug ga naar de wolken om daar met mijn hoofd in te lopen: een gezellige verjaardag waarop ik mijn lieve vriendinnen uit mijn oude woonplaats allemaal weer zag, nieuwe schoenen en Netflix. Do I need to say more?

Liefs,
 Sara

Labels: , , , , , , ,

Monday, June 23, 2014

CHAOS EN EXCUSES

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Top OASAP | Riding pants Zara | Jacket SheInside | Ring OASAP | Creepers OASAP

Ik leef nog. Nooit gedacht dat ik zomaar zou kunnen vergeten dat er zoiets als bloggen bestond, maar het is toch echt gebeurd. Of ik kreeg midden in de nacht plotselinge inspiratie (helaas is 's nachts foto's maken een beetje moeilijk) en de volgende dag was ik het alweer kwijt. Excuses voor mijn afwezigheid, ik hoop dat jullie me een beetje gemist hebben want dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. In de tussentijd ben ik overigens naar de kapper geweest en men zegt zelfs dat ik niet huilend naar buiten ben gekomen, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

"Over zes jaar sta ik hier mijn spullen weer in te pakken en is het allemaal alweer voorbij", diepzinnige dingen die ik me realiseerde tijdens het schilderen van mijn kamer. De komende jaren gaan, naar wat ik mag geloven, de leukste jaren ooit worden en toch ligt het einde alweer op de loer. Niet dat de afgelopen dagen nu zo'n straf waren hoor, samen met Leonie en Manon gaf ik een poolparty examenfissa. Exclusief pool omdat de weergoden ons slecht gezind waren, maar er waren wel opblaaskrokodillen en toekanzwembanden en redcups dus dat maakte al veel goed. En verder nog wat meer examenfeestjes, schilderen en Ikea. I K E A. Mijn hart maakt spontaan een vreugdedansje wanneer ik die lelijke blauwe loodsen met vierkante gele letters zie. We hebben zoveel meubels ingeslagen dat ik wel drie kamers nodig heb om het allemaal te laten passen dus puzzelen wordt mijn tijdsbesteding de komende dagen. 

Overigens moeten jullie me volgende week weer eventjes missen, dan hang ik namelijk de wannabe-hipster uit op de onontdekte plekjes van Berlijn. Joepie!

Liefs,
 Sara

Labels: , , , , ,

Monday, June 16, 2014

I BET YOU LOOK GOOD ON THE DANCEFLOOR

Image and video hosting by TinyPic

Dress ASOS | Necklace Primark | Vans OTTO

De uitdaging van vandaag: een pavlova maken aan de hand van een veel te ingewikkeld Engels recept dat mijn moeder voor me heeft opgezocht ("oh Sara, wil je dit ook nog even maken als wij weg zijn"). En geloof me, het is moeilijk nadat je vier nachten lang examenfeestjes hebt gehad. Niet omdat ik nu zo'n enorme zuiplap ben die iedere ochtend rond zonsopgang het huis binnen kwam rollen, nee, ik moest gewoon iedere ochtend weer fris en fruitig naast mijn bed staan om te gaan werken. Of auto te rijden, of paard te rijden, of de andere onbeduidende dingen van dit leven.

Het voordeel van die drukte is dat het zwarte gat na de examens eindelijk een beetje opgevuld wordt. Nadat je elkaar jarenlang bijna iedere dag zag (en maar klagen dat het zo verschrikkelijk was) was dat plotseling voorbij. En vooral, nadat je jarenlang dagelijks mensen om je heen had zat je nu de hele dag op de bank met je laptop op schoot series te kijken terwijl je je sociale vaardigheden met de minuut voelde afnemen. De komende dagen ga ik aan de slag met het schilderen van mijn nieuwe kamer (alle hulp is welkom, ik bak taart voor je <3), een beetje werken en natuurlijk mijn eigen examenfeestje. Die lange vakantie is toch eigenlijk best leuk.

Liefs,
 Sara

Labels: , , , , , ,

Thursday, June 12, 2014

GESLAAGD

Image and video hosting by TinyPic

HOERA - HOERA - HOERA - HOERA - HOERA HOERA - HOERA - HOERA - HOERA HOERA - HOERA

Dat zegt wel genoeg toch? 

Monday, June 9, 2014

"DIE VERVELENDE YUPPEN ALTIJD"

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Cardigan Primark | Jeans ASOS | Top Primark | Shoes Dr. Martens

Ik kan jullie verzekeren dat die tropische temperaturen van afgelopen weekend geen feest zijn als je de hele dag moet werken in een keuken waar de thermometers oververhit zijn geraakt. Afgelopen zaterdag was de avonddrukte in het restaurant grotendeels voorbij en begon ik voorzichtig te dagdromen over zwembaden met opblaaskrokodillen, palmbomen en ijskoude cocktails toen er toch nog een bestelling binnen kwam. Vier pannenkoeken, en of ik de één suikervrij kon maken, de ander glutenvrij met soyamelk en ohja, of er ook nog zoetstof bij kon en of de chocoladesaus wel van pure chocolade was. Mijn door de tropische temperatuur in de keuken toch al enigszins oververhitte humeur steeg nog verder tot het kookpunt, terwijl ik inwendig scheldend allerlei emmertjes met speciaal beslag begon te mengen en speciale pannen te warmen. Die vervelende yuppen ook altijd, die door mee te doen aan de nieuwste dieettrends in Sonja Bakkerland proberen hun zwangerschapsbuikjes weg te werken en oneindige wensenlijstjes doorgeven...

Toen ik met mijn armen vol borden bij de tafel aankwam en een groepje bejaarden zag zitten, verdween mijn woede als sneeuw voor de zon: "Och kind, sorry voor de overlast. Het ziet er heerlijk uit hoor, bedankt voor alle moeite!"

Liefs,
 Sara

Labels: , , , , ,

Thursday, June 5, 2014

NEW THINGS ARE COMING

Image and video hosting by TinyPic
ASOS, ik houd van je.

Afgelopen dinsdag en woensdag zat ik bibberend in de trein, op weg naar mijn toekomstige woonplaats: Utrecht. Niet omdat ik als lief en onschuldig dorpsmeisje bang was te verdwalen in die soort-van-kleine-grote stad, nee, dit waren ernstige struggles. Ten eerste omdat ik dinsdag een matchingsactiviteit had op de Universiteit en bang was om allemaal megaslimme studenten (alias de bijtende bitches) tegen te komen die mijn hoop om toegelaten te worden tot Law College voorgoed de grond in zouden boren. Ten tweede omdat ik voor de eerste keer ging hospiteren. Op audiëntie bij een groepje woeste ouderejaars die onzekere examenleerlingen/bijna-eerstejaars schijnen te verslinden. Help. 

Wat blijkt, de matchingsdag was eigenlijk best leuk en de bijtende bitches waren helemaal niet zo gevaarlijk als ze eruit zagen. En raad eens? Die kamer heb ik gekregen, inclusief vier leuke huisgenootjes!

Liefs,
 Sara

Labels: , ,

Monday, June 2, 2014

THE MAGIC OF THE FOREST

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Top SheInside | Skirt SheInside | Shoes OASAP | Headband eBay | Rings Primark

Regelmatig fiets ik door het bos, op weg naar mijn werk en iedere keer weer valt het me op: mensen. Niet zomaar mensen, nee, vriendelijke mensen. Individualistische, in zichzelf gekeerde Nederlanders die in het bos plotseling veranderen in sociale burgers met interesse in anderen. Waar ik normaal gesproken door mijn gepensioneerde medeburger in de categorie "die idiote jeugd van tegenwoordig" wordt ingedeeld, behoor ik in het bos plotseling bij "die vrolijke jongeren die genieten van de natuur". Allemaal lotgenoten, in dat grote stille bos. 

En ik moet zeggen dat die status me wel bevalt, ondanks dat ik het bos slechts gebruik als weg naar mijn kapitalistische doel. Want stiekem moet ik toegeven dat ik ook wel een beetje geniet van de natuur en de stilte terwijl ik voorbij fiets, vriendelijk knikkend naar mijn gepensioneerde medemens. 

Liefs,
 Sara 

Labels: , , , , , ,